Marius startet sesongen med fantastisk 3. plass på Jyllandsringen i Danmark!

Annonse
Se TV direkte

Den dobbelte NTCC mesteren Marius Nakken fra Ålesund er nå klar til å forsvare fjorårsseieren i NTCC (Norwegian Touring Car Championship), og ikke minst å ta steget opp på pallen i det danske mesterskapet, DTC (Danish Touring Car Championship).

Viste muskler

Marius viste med en gang at han var til og regne med under treningsomgangene. I tidskvalifiseringen ble han nr. 5 og gikk lett videre til SuperPole, der de 8 beste fra tidskvalifiseringen går videre.

Her kjørte han inn til 4. tid og startet dermed som nr.4 i første finale. Her leverte Marius meget god kjøring, og kjørte inn til en fantastisk 3. Plass bak Jan Magnussen og John Nielsen. En virkelig god start i årets første finale.

I finale 2 var han meget uheldig, og krasjet voldsomt med John Nielsen, som sendte begge to ut av finalen. Bilen til Nakken ble klar til finale 3, men han måtte bryte etter få runder, grunnet problemer med styringen som hadde oppstått under smellen i finale 2.

Neste løp er gateløpet midt i Aarhus sentrum, med over 30 000 tilskuere på tribunen blir nok dette også i år en av de virkelige store begivenhetene, løpet går 17-18 mai. Åpningsløpet gikk av stabelen 26./27. april.

Hektiske sesongforberedelser

Tiden før sesongstart var hektisk, og det var intense forberedelser i form av sponsorarbeid, fysisk trening og finpuss på bilene. Alt for å være best forberedt til sesongstart.

Og mer forberedt har vel Nakken og teamet aldri vært. Han har nemlig inngått et meget spennende samarbeid med race-ingeniør Rene Jørgensen, og nye mekanikere fra Danmark, som skal være med hele sesongen.

Han har bl.a. jobbet for Andy Prilaux, som har vært 3 x verdensmester, og tidligere Formel 1 kjører Jan Magnussen, og fjorårsvinner i klassen Dennis Lind. Med andre ord ingen ”hvem som helst”

Dominerte i Norge

I fjor kjørte Marius sin andre sesong i klassen. Han dominerte det norske mesterskapet, der han vant 9 av de 12 finalene som ble kjørt. Her ble han til slutt NTCC-mester for andre år på rad.
Marius var også blant de fremste i Danmark, og kjempet helt i teten med sjåfører i verdensklasse, som tidligere har kjørt Formel 1 og vunnet VM i LeMans. Han lå lenge på tredjeplass i det danske mesterskapet, men mistet plassen i siste finale, med kun få poeng bak danske Casper Elgaard, tidligere Le Mans vinner.

Vil utfordre de største

Han kunne altså oppsummere en meget fin sesong med enda en ny tittel i NTCC, og en meget respektabel fjerdeplass i DTC. Han startet dermed sesongen med hele 134 pallplasser i løpet av karrieren. Nå satser han alt på å forsvare sin førsteplass i NTCC, gå til topps i DTC.

NTCC/DTCC vokser stadig med nye unge førere som vil utfordre de etablerte.
Klassen og konkurransen er enda større enn i fjor, det blir derfor ikke noen enkel kamp denne sesongen. I helgen gikk det første løpet i sesongen av stabelen på Jyllandsringen i Danmark.

Løpsopplegg 2014

Tidskvlifiseringen; Her har man 30 min på å sette en så god rundetid som mulig. De 8 beste går videre til SuperPole. Her får de 8 beste kun 1 runde hver til å sette sin tid. Resultatet i Superpole avgjør hvor man starter i Finale 1, og de resterende plassene av tidskvalifiseringen. Til Finale 2 blir de 8 første fra finale 1 snudd.
Startsopstillingen i Finale 3 er sammenlagt av Finale 1 og 2.
( En med en 1. og en 3. plass (1+3=4) f.eks. starte før en med to 3. plasser (3+3=6) )